No visām lietām, kas jāsapako pirms pārcelšanās dienas, virtuves priekšmeti, kā zināms, ir vistrauslākie. Tādēļ trauki ir jāiepako īpaši uzmanīgi, lai tie nevarētu saplīst, vienlaikus efektīvi iesaiņojot dažādus neregulāras formas priekšmetus un lielākas ierīces, lai izmantotu pieejamo vietu. Izveidojot plānu, jūs visu virtuves piederumu un trauku iepakošanas procesu varat vienkāršot un tikt galā ar šo uzdevumu kā profesionālis. Vajag tikai nedaudz atjautības un plānošanas.
Pirms mesties iekšā pakošanās procesā, ir svarīgi vispirms izveidot plānu. Tāpat kā jebkurā citā mājas telpā, pārskatiet priekšmetus un sadaliet tos “saglabāt” un “ziedot” kaudzēs.
Pārvākšanās ir īstais laiks, lai izietu cauri visiem virtuves priekšmetiem un samazinātu to apjomu. Veltiet pietiekami daudz laika tam, lai būtu droši, ka vienīgās lietas, kuras jums nepieciešamas, ir tās, kuras iesaiņosiet ņemšanai līdzi uz jaunajām mājām.
Ziedojiet visus sev nevajadzīgos virtuves priekšmetus, traukus, glāzes un citus piederumus, kas joprojām ir lieliskā kvalitātē, savai ģimenei, draugiem vai labdarības organizācijām.
Virtuves priekšmetu drošībai un iesaiņošanas efektivitātei vislabāk ir izmantot dažāda veida un izmēra īpaši izturīgas pārcelšanās kastes, iepakojuma līmlentu, iepakojuma papīru, burbuļplēvi un marķierus.
Pārliecinieties, ka esat sagādājis arī ietinamo plēvi, lai visi saliktie priekšmeti turētos kopā un nevarētu brīvi pārvietoties pārcelšanās laikā.
Cenšoties laikus visu sapakot, jūs varat iepakot visus virtuves piederumus un tikai pēc tam atklāt, ka neesat nolicis malā šķīvjus, nažus un karotes lietošanai pēdējās dienās pirms pārcelšanās. Atlieciet šos bieži lietojamos priekšmetus malā vai arī izveidojiet piezīmes par pamatlietām, kas būs nepieciešamas tieši pirms un pēc pārcelšanās.
Katram ģimenes loceklim jābūt savam piederumu komplektam, krūzei un šķīvim. Jums vajadzētu atlikt malā arī vairākas bļodas, kā arī trauku dvieli, sūkli, trauku mazgājamo līdzekli un citus priekšmetus, kas nepieciešami tīrīšanai. Šie priekšmeti pārcelšanās dienā jāiepako atsevišķā virtuves piederumu kastē.
Kad viss nepieciešamais ir sakārtots, sāciet iepakošanas procesu. Lūk, kā rīkoties ar dažāda veida virtuves priekšmetiem:
Glāzes
Iepakojiet glāzes ar speciāliem atdalītājiem, kas ietilpst standarta kastēs. Atdalītāji palīdz stabilizēt stikla traukus pārcelšanās laikā, taču, lai tos vēl vairāk aizsargātu, iesaiņojiet šos priekšmetus arī iesaiņojuma papīrā vai burbuļplēvē. Pārliecinieties, ka uz šiem trauslajiem priekšmetiem nekas netiek krauts virsū, jo tie nevar izturēt papildu svaru.
Bļodas un šķīvji
Salieciet šķīvjus un bļodas tā, lai efektīvāk izmantotu vietu. Visus priekšmetus vispirms ieteicams iesaiņot, pēc tam starp tiem ievietojot iepakojuma papīra gabalus. Noteikti aizpildiet arī tukšās vietas, kas radīsies starp traukiem un kastu malām, lai tie nevarētu kustēties.
Katli un pannas
Šim darbam vislabāk piemērota vidēja vai liela izmēra kaste. Sāciet ar pannu salikšanu vienu uz otras, starp tām ieliekot iepakojuma papīra gabalus. Brīvajās vietās varat salikt trauku dvieļus vai iepakojuma papīru, lai priekšmeti kastē nepārvietotos transportēšanas laikā. Stikla vākus iesaiņojiet iepakojuma papīrā.
Naži
Katrs nazis jāiesaiņo iepakojuma papīrā un jānostiprina ar gumiju. Tas pasargās naža asmeni un neļaus tam sagriezt vai saskrāpēt citus kastē esošos priekšmetus. Pārliecinieties, ka naži vienmēr atrodas uz sāniem, nevis vertikāli.
Viss pārējais
Iepakojiet pārējos virtuves priekšmetus, piemēram, ēdamrīkus, pavārgrāmatas, kūku formas tāpat kā citus virtuves priekšmetus. Marķējiet kastes, lai atvieglotu priekšmetu izpakošanu. Visbeidzot, nepadariet kastes pārāk smagas.